Προσθέστε ένα έντονο χρώμα στη διακόσμησή σας όπως το κόκκινο

Προσθέστε ένα έντονο χρώμα στη διακόσμησή σας όπως το κόκκινο Leave a comment

Το κόκκινο είναι από τα πιο όμορφα και έντονα χρώματα, που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποιος στη διακόσμηση. Αφού φαίνεται ότι έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, ορίστε μερικές ιδέες για το πώς να το βάλετε στο σπίτι σας.

• Κόκκινες σκάλες
Αν το σπίτι σας είναι μεζονέτα τότε μπορείτε να ανανεώσετε τις σκάλες βάφοντας τις πλαϊνές μεριές των σκαλοπατιών κόκκινες. Επιπλέον μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τον χώρο που βρίσκεται κάτω από τις σκάλες σας -αν υπάρχει- μετατρέποντάς τον σε αποθηκευτικό χώρο. Βάλτε ντουλάπια ή κάντε τον μία όμορφη και ιδιαίτερη βιβλιοθήκη.

• Κόκκινα διακοσμητικά για το τραπέζι σας
Αν σας αρέσει να κάνετε συχνά το τραπέζι σε φίλους και συγγενείς τότε μπορείτε να βάλετε το κόκκινο στην τραπεζαρία σας. Πάρτε όμορφες κόκκινες πετσέτες, κόκκινα λουλούδια και λευκό τραπεζομάντιλο και πιάτα (Δε θέλετε να «τυφλώσετε» τους καλεσμένους σας από το πολύ κόκκινο) ή πάρτε ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο και αφήστε όλα τα άλλα λευκά. Ένας άλλος τρόπος για να βάλετε το κόκκινο στη ζωή και το σπίτι σας είναι να βάλετε υφάσματα με βάση τους το κόκκινο στις καρέκλες σας. Η αλλαγή θα φανεί αμέσως. Το κόκκινο είναι από τα πιο όμορφα και έντονα χρώματα

• Μία πινελιά κόκκινου
Αν στο σαλόνι σας επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις ή και οποιοδήποτε άλλο χρώμα (αρκεί αυτό να μην είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή γενικά πολύ έντονο) μπορείτε να του προσθέσετε μερικά κόκκινα μαξιλάρια ή μαξιλάρια με κόκκινες λεπτομέρειες. Προσθέστε ένα κόκκινο βάζο ή και ένα κόκκινο χαλί. Έναν πίνακα ζωγραφικής (αφηρημένης τέχνης) με βάση το κόκκινο.  Μπορεί εμείς να μην είμαστε πολύ μεγάλοι φαν των κόκκινων καναπέδων αλλά δεν μπορούμε να μην σας δείξουμε και αυτή την πρόταση. Αν, λοιπόν, αγαπάτε τόσο πολύ το κόκκινο μπορείτε να πάρετε και κόκκινους καναπέδες. Φροντίστε, βέβαια, το υπόλοιπο σαλόνι να είναι διακοσμημένο σε γήινες αποχρώσεις (το ίδιο και οι τοίχοι του).

Το κόκκινο είναι από τα πιο όμορφα και έντονα χρώματα

Αφού σας δώσαμε μερικές ιδέες για το πώς να βάλετε το κόκκινο στο σπίτι σας, δείτε και ποια απόχρωση του κόκκινου ταιριάζει με το κάθε στιλ διακόσμησης.

• Μοντέρνα διακόσμηση
Περιλαμβάνει όλα τα είδη κόκκινου. Αν είστε φαν της μπορείτε να διαλέξετε όποια απόχρωση θέλετε (από το πολύ ανοιχτό κόκκινο μέχρι το σκούρο βουργουνδί). Προτιμήστε κάποιον πίνακα ο οποίος έχει ως βάση του το κόκκινο. Βάψτε την πόρτα του σπιτιού σας ένα φωτεινό και έντονο κόκκινο ενώ στο εσωτερικό μπορείτε να βάλετε κάποια μαξιλάρια, χαλιά ή ριχτάρια στους καναπέδες σε αποχρώσεις του φωτεινού κόκκινου.

• Παραδοσιακή διακόσμηση
Μένει μακριά από τα βασικά κόκκινα και επικεντρώνεται περισσότερο στο βουργουνδί και τις αποχρώσεις του κόκκινου που πλησιάζουν περισσότερο προς το μπορντό.

Αν, τέλος, μένετε στην επαρχία ή είστε φαν της «επαρχιακής» διακόσμησης τότε θα πρέπει να προτιμήσετε το «κόκκινο του αχυρώνα», τις πιο ροζ και τις πιο μοβ αποχρώσεις του κόκκινου. Βάλτε αξεσουάρ και διακοσμητικά στο σπίτι σας σε αυτά τα χρώματα.  Το κόκκινο είναι από τα πιο όμορφα και έντονα χρώματα

*Το «κόκκινο του αχυρώνα» που θυμίζει λίγο μπορντό είναι ιδανικό για όσους θέλουν τα σπίτια τους να θυμίζουν κάτι από επαρχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *