διακόσμηση σπιτιού

Μίνιμαλ διακόσμηση Leave a comment

Οι άνθρωποι που προτιμούν τη μίνιμαλ διακόσμηση καταλαβαίνουν την αξία της τάξης στο σπίτι τους και αντιλαμβάνονται πως αυτή τους χρησιμεύει. Άλλωστε μία από τις επιταγές του φενγκ σούι είναι η καλή τακτοποίηση που μάλιστα αφήνει και το χρήμα να ρέει άφθονο μέσα στο σπίτι. Πού αποθηκεύουν πράγματα, όμως, όσοι έχουν μίνιμαλ διακόσμηση;

• Αφήνουν μόνο τα σημαντικά πράγματα να φαίνονται
Όσοι ζουν σε μίνιμαλ σπίτια δεν αφήνουν ποτέ πράγματα που δεν χρησιμοποιούν καθημερινά σε ορατά σημεία του σπιτιού τους. Αν περάσετε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας θα διαπιστώσετε αν κάνετε κι εσείς κάτι τέτοιο ή όχι. Αν όχι, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε. Πάρτε μία σακούλα σκουπιδιών ή ένα κουτί αποθήκευσης και βάλτε μέσα σε αυτό όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Ό,τι χρησιμοποιείται αλλά όχι σε καθημερινή βάση μπορείτε να το κρύψετε σε κάποιο ντουλάπι. Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι σε κοινή θέα όλη την ώρα.

• Όταν αγοράζουν ένα καινούργιο αντικείμενο, πετάνε κάποιο άλλο
Δεν μπορείτε να αγοράζετε συνεχώς καινούργια πράγματα και ταυτόχρονα να μην πετάτε τίποτα από τα παλιά σας. Όσοι ζουν σε μίνιμαλ σπίτια όταν μπουν στη διαδικασία να αγοράσουν, για παράδειγμα, ένα καινούργιο βάζο, θα πετάξουν ή θα χαρίσουν το προηγούμενο που ήταν στη θέση του. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσετε από την ακαταστασία και τα ασφυκτικά γεμάτα ντουλάπια (εναλλακτικά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλες και οργανωμένες αποθήκες).

• Χαρίζουν πολλά από τα αντικείμενα που δεν τους είναι χρήσιμα
Χαρίζουν όλα όσα δε χρειάζονται σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ή τα δίνουν σε φίλους και συγγενείς. Από την άλλη μεριά αγοράζουν μόνο πράγματα που αγαπούν και ξέρουν ότι θα τους είναι χρήσιμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ξοδεύουν χρήματα χωρίς λόγο.

• Τα σπίτια τους είναι πρώτα λειτουργικά και μετά όλα τα άλλα
Παρόλο που τους αρέσει να έχουν όμορφο σπίτι (και έχουν) το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι αυτό να είναι λειτουργικό. Επομένως, πρώτα ασχολούνται με τη λειτουργικότητα του χώρου και μετά με την όμορφη διακόσμησή του.

Μην κολλάτε με άψυχα αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία αξία. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε και να παθιαστείτε. Βάλτε σε μία τάξη το σπίτι σας, μάθετε να ζείτε σε μίνιμαλ περιβάλλον και θα νιώσετε αμέσως μία μοναδική ελευθερία την οποία δεν μπορούσατε να τη φανταστείτε σε ένα «φορτωμένο» σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *